Luni - Vineri
Sambata
Duminica
08:00 - 22:00
08:00 - 22:00
08:00 - 22:00
Tel.
Email
0732.132.639
office@centrulolimpia.ro
© labercani.ro 2014
© centrulolimpia.ro
Cabinet profesional de nutritie
Se spune că „sănătatea nu este totul, însă fără sănătate, totul este nimic”.

Cu siguranţă, foarte mulţi dintre noi
am realizat importanţa majoră a stării de sănătate datorate unei alimentații corecte, mai ales dacă judecăm după „setea” de informaţii a opiniei publice: cărţile dedicate nutriţiei sunt mereu bestseller-uri, toate publicaţiile populare promovează sfaturi legate de o dietă sănătoasă, o infinitate de bloguri prezintă reţete şi regimuri miraculoase (dieta vedetelor de la Hollywood, dieta Atkins, dieta Dukan, dieta South Beach etc.), programele radio şi TV abordează frecvent tema nutriţiei şi a sănătăţii, aproape orice discuţie amicală nu ratează subiectul „alimente (mâncare, gătit, reţete, etc.) sănătoase”, 80 % din spoturile publicitare propun remedii „sănătoase şi naturale” pentru multe probleme de sănătate.

Cu toate acestea, dincolo de acest volum imens de date vehiculate, de preocuparea cotidiană a tuturora, am constatat personal că
informaţiile şi practicile corecte în domeniul alimentaţiei sănătoase lipsesc cu desăvârşire.

             În contextul naţional actual, când România a depăşit nivelul de ţară în curs de dezvoltare iar accesul populaţiei la surse diversificate de hrană, capacităţi de investigare şi tratament dintre cele mai moderne, am putea lesne gândi că starea de sănătate a populaţiei din ţara noastră se află pe un trend ascendent. În mod paradoxal, acest lucru nu se întâmplă, lucru evident şi în rândul tuturor statelor dezvoltate.

            Una dintre explicaţiile logice pe care le putem găsi, admisă de
Societatea de Nutriţie din România, este  că alimentaţia omului modern include cantităţi tot mai mari de produse noi, rafinate şi concentrate, rezultante ale revoluţiei industriale, precum zahărul şi produsele zaharoase, apoi concentratele alimentare, pastele făinoase etc, care au densitate nutriţională şi energetică sporită şi reziduu tot mai redus cantitativ. De asemenea, o altă tendinţă ce a fost observată, este utilizarea unui număr tot mai mic de plante pentru alimentaţia zilnică.

            Limitându-şi numeric sursele vegetale de alimentaţie, omul societăţii noastre este din ce în ce mai predispus la dezvoltarea unor deficienţe cronice de nutrienţi, cu consecinţe grave asupra stării de sănătate a unor segmente extinse din populaţia globului.

           Societatea de Nutriție din România furnizează câteva cifre referitoare la starea mondială de sănătate a populaţiei, cifre ce reuşesc cu siguranţă să ilustreze o imagine tristă şi în acelaşi timp alarmantă a realităţii pe care o trăim:
- incidenţa diabetului la scară mondială a crescut cu o treime din 1990 încoace, numai în Statele Unite 300.000 de decese fiind cauzate anual de acesta;
în România, peste 800.000 de persoane suferă de diabet zaharat, estimându-se ca până în 2030 numărul acestora va reprezenta aproape 11,1% din populație;
- frecvenţa tumorilor cerebrale s-a dublat în Europa în ultimii 20 de ani;
- o treime dintre copii Europei sunt supraponderali sau prezintă riscul de a deveni supraponderali;
- la nivel mondial procentul persoanelor care mor de cancer este în continuă creştere de la o zi la alta,  şi în acest caz tot americanii deţinând primul loc din lume, în ciuda războiului extrem de costisitor declanşat în urmă cu 30 de ani (conform Societăţii Americane de Studiere a Cancerului, probabilitatea unui american de sex masculin de a face cancer  a crescut în prezent la 47 %, iar pentru persoanele de sex feminin la 38%).

           Cred că citind aceste rânduri fiecare de dintre noi se gândeşte cu îngrijorare care să fie cauza care determină o asemenea creştere a patologiei în rândul populaţiei şi mai ales,
ce este de făcut ca în aceste condiţii ca să rămânem sănătoşi, acest lucru însemnând să ne putem bucura pe deplin de timpul pe care îl avem la dispoziţie, să fim cât mai funcţionali pe parcursul întregii vieţi şi să evităm bătăliile cu boala, bătălii dureroase, îndelungate şi uneori mutilante fizic şi sufleteşte.

          
Răspunsul meu care poate părea banal este că trebuie să ne schimbăm modul de viaţă, să reconsiderăm conceptul de alimentaţie corectă, care reprezintă cea mai puternică armă împotriva bolii şi suferinţei și să introducem obligatoriu în programul cotidian ‚”ora de mișcare”,  sub oricare formă alegem să se deruleze ea (fitness, ciclism, squash, etc).

    
    Fără a promite rețete „garantate”, „miraculoase”, „sigure”, „naturale”, „rapide”, vă lansăm mai întâi invitația de a reflecta pe această temă și de a conștientiza  uriaşul potenţial al fiecăruia în procesul de prevenire şi vindecare a multiplelor boli, pentru ca mai apoi, împreună cu echipa OLIMPIA (sportivi și medici nutriționiști) să descoperiți rețeta dvs. de viață sănătoasă, construită temeinic din obiceiuri alimentare echilibrate din punct de vedere calitativ, dar și cantitativ și din activitate fizică cotidiană.
         Specialiștii noștri va propun programe complexe de consiliere nutrițională, pe baza unei evaluări medicale a stării generale de sănătate,  însoțită în mod obligatoriu de consiliere privind tipul de mișcare recomandat (intensitate efort, frecvență și durată a ședințelor de lucru) și consultații periodice de reevaluare completă.

Preț/program 3 luni               500 lei